Even voorstellen

Ik ben Aster Leegwater, van de hondenopvang Rico in Aalsmeer. Samen met mijn man Alderd, zoon Bram en hond Rico wonen we aan de Aalsmeerderweg 23. En daar is ook onze hondenopvang waar wij op werkdagen de honden aan huis opvangen en verzorgen.

 

Hondenliefhebster

Al van jongs af aan ben ik een groot hondenliefhebster. Zodra ik uit huis ging, heb ik zelf een hond genomen. Zo hebben wij onder andere een Jack Russel Terrier Cujo gehad. Die lieverd kregen wij al als pup. Helaas is deze hond in 2019 op 15-jarige leeftijd overleden.

 

Rico, van de hondenuitlaatservice

In 2020 kregen wij Rico, als pup van 8 weken oud. Rico is een kruising tussen een Thaise Ridgeback (moeder) en een Siberische Husky (vader). Zowel qua uiterlijk als karakter lijkt hij het meest op de Husky. Eind 2020 ben ik gestart met Rico Hondenuitlaatservice. Maar al snel veranderde dit in een dagopvang. Omdat de naam al overal op was aangebracht, heb ik dat maar zo gelaten. Wij laten de honden immers nog steeds uit, maar dan nu alleen de honden die bij ons op de opvang zitten.

 

Diploma Martin Gaus Academie

Ik had al veel ervaring met honden, maar om een hondenopvang te mogen houden heb je ook de juiste papieren nodig. Het is namelijk geen vrij beroep. Vandaar dat ik mijn diploma voor alle modules van de opleiding Gediplomeerd Hondenuitlaatservice heb gehaald aan de Martin Gaus Academie. En ik wil in de toekomst ook Kynologisch Instructeur te worden. Daarvoor moet ik een opleiding volgen waarna ik onder meer honden- en puppycursussen mag geven.

Momenteel ben ik bezig met de cursus Hondentrimmer. Zo leer ik alles over de Vacht- en lichaamsverzorging bij honden.

 

Kleinschalige hondenopvang aan huis

De hondenopvang is bij ons aan huis zodat wij in een kleinschalige, huiselijke omgeving alle honden kunnen opvangen. Per dag zijn dat er maximaal 8. Op die manier kan ik altijd elke hond de aandacht geven die hij of zij nodig heeft. Hier kunnen zij lekker vrij bewegen in huis of in de grote, omheinde tuin.

 

600m2 grasveld voor de honden

Ook hebben wij in Rijsenhout een eigen stuk grond gehuurd. Een fijn grasveld van 600 m2 waar de honden kunnen spelen, rennen en ravotten. Met voldoende schaduwplekken is het hier het hele jaar door een heerlijk buiten waar wij ook (bijna) elke dag met de honden uit de opvang naartoe gaan. Om de honden te vervoeren, gebruiken wij onze opvallende oranje bestelbus. Deze is speciaal voor de opvang voorzien met hokken zodat de honden veilig vervoerd worden.

 

Aanmelden kan!

Zoekt u voor uw hond ook een fijne en veilige plek voor een of meerdere dagen per week?  Meld u dan aan op onze wachtlijst. Aanmelden is geheel vrijblijvend en u hoort het als eerste zodra er weer plek is.

Button: Aanmelden wachtlijst hondenopvang Rico